Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това с разхода който е написан върху ICS-a лъже. Пробвах да видя колко ще ми изгори градско на 100 км с нормално каране и резултата по ICS беше 8 и нещо. После долях гориво в резервоара, реално беше изгорила 10. Инче по ICS и до 6 мога да го докарам, но някаква си цифра на мониторче никак не ме грее.
    Last edited by RoMAN; d.m.y г., 12:16.

Comment

Склонен съм да вярвам на ICS-са въпреки че понякога го ловя и аз в грешка.Друг е въпроса че там показанията са малко усреднени и не са с моментна стойност.Ами цаката му е да свикнеш един път, и да си на ти със автомобила си.А бе ако бяхме с жигулита, щях да ви питам какво щяхте да гледате за да разберете какъв ви е моментния разход

Comment

Аз какво ли не смених по алфата - засега дебитомера не съм го пипал. Моята е 136 коня и както се оказа, доста зле поддържана и силно употребена от предишният собственик )) Още не съм тествал реален разход - по резервоар и гледам какво пише на компютъра. Другата седмица ще ходя в провинцията и мисля да я затествам по този единствен реален начин.
        @Linkestis - аз градско я карам 5 км до работата сутринта и 5 вечерта по относително ненатоварена отсечка и още 30-на за цялата седмица из София. Незнам как постигаш тия 7.5 градско и другите за извънградско - може би аз прекалено я юркам понякога и тя тогава папка повече нафта. Определено не е градска кола а е за дълги и приятни междуградски и международни пътувания..
        Возя се с 159 1.9 JTDm 150
        Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

Comment

Този уикенд пак я засекох...
          Извънградско на отиване 5,0/100 със скорост 120-140 км/ч
          На връщане със скорост 140-170км/ч 5,5/100. Реших да видя дали е пъргава и със скорост 160 км/ч и малко под 3000 оборота настъпих предала до долу - така се набра бързо, че ми изкара акъла... ТОВА е колата... никога не съм бил по-доволен...
          бтв: Моята с агресивен стил на каране ми превърта и на трета... АСР мига ли мига...
          Alfa Romeo 166 2,4jtd, 150ps, 2002
          In da club... Finally!

Comment

Първоначално публикувано от leffkocit Покажи съобщение
            На връщане със скорост 140-170км/ч 5,5/100. Реших да видя дали е пъргава и със скорост 160 км/ч и малко под 3000 оборота настъпих предала до долу - така се набра бързо, че ми изкара акъла... ТОВА е колата... никога не съм бил по-доволен...
            бтв: Моята с агресивен стил на каране ми превърта и на трета... АСР мига ли мига...
            E колега ти къртиш с тоя разход. Мойта 5.5 показва извънградско, но реалния е малко над 6. ICS-са при мен лъже с около 0.7л., но това мисля, че е строго индивидуално според стила на каране (отклонението)
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от leffkocit Покажи съобщение
              Явно стила на каране ни е еднакъв защото и моите показатели са такива.
              безплатни обяви
              Моята 166

Comment

Колеги, хубаво е да си казваме и кой с какъв размер гуми е. Аз докато си кротувах на 16" всичко беше на ред и мога спокойно да кажа, че споделям разхода на Linkestis. След като минах на 17" нещата са пак така, но +1.5л.
                По темата - градско по ICS, по резервоар, по карти Таро, нервно, спокойно, бавно, бързо, все си е 10.5л.
                "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                  Колеги, хубаво е да си казваме и кой с какъв размер гуми е. Аз докато си кротувах на 16" всичко беше на ред и мога спокойно да кажа, че споделям разхода на Linkestis. След като минах на 17" нещата са пак така, но +1.5л.
                  По темата - градско по ICS, по резервоар, по карти Таро, нервно, спокойно, бавно, бързо, все си е 10.5л.
                  Kолега, много си прав... тъкмо за това се бях сетил да пиша... защото съм с много по-малки гуми... 195/65 R15... напълно е възможно да е от това.... засрамих се направо, че не се бях сетил по-рано да го напиша...
                  Иначе и аз се опитвам да карам бавно - като чист дизел, до 2000 об., но пак градско скача много... не може да се даде средна стойност за София...
                  Alfa Romeo 166 2,4jtd, 150ps, 2002
                  In da club... Finally!

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                    Ако 16" са ти 205/55 а 17" 225/45 както ги дават заводски разлика в диаметрите няма (2мм).
                    Може би заради по-спокойния трафик моя разход е учудващо нисък 6.5-7.5 градско, извън градско съм го свалял на 4.8 . За пътешествието около феста ми показа 5.4 на ICS-a

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                      Ако 16" са ти 205/55 а 17" 225/45 както ги дават заводски разлика в диаметрите няма (2мм).
                      Може би заради по-спокойния трафик моя разход е учудващо нисък 6.5-7.5 градско, извън градско съм го свалял на 4.8 . За пътешествието около феста ми показа 5.4 на ICS-a
                      Има разлика в съпротивлението при търкаляне! При равни други условия, по-тясната гума има по-малко съпротивление!
                      Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
                      Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
                      "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
                      When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Колега как си успял да се напъхаш в 15ки джанти??? Нали минималния размер е 16ка?
                        Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                        Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
                          Колега как си успял да се напъхаш в 15ки джанти??? Нали минималния размер е 16ка?
                          Стават и 15-ки от Ланча!
                          Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
                          Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
                          "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
                          When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Така е , аз лично видях 166-ца с 15-ки от Капа
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

стават джантетата от капата
                              alfa 166jtd@super

Comment

Лефкоцит",не се засягай,ама не те ли е срам с такъв размер?

П.П Без да се засягаш!
                                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                                X